| |||||||
|
|||||||
|
|
|
| 25.07.2007 19:09 | Edytowane przez Stavikk 25.07.2007 19:12 | ||
Postów: 138 Data rejestracji: 20.06.07 Miejscowość: Warszawa Wiek: 21 ![]()
| ||
|
Filmy Temat muzyka był, książki był to teraz czas na filmy ![]() Jakie filmy polecacie do ogladania,i jakie gatunki filmowe lubicie ? Ja osobiście lubie filmy sensacyjne (takie ambitniejsze a nie np. speed ;p) Thrillery i Horrory (wszystkie) Z filmow sensacyjnych bardzo polecam: The boondock saints / święci z bostonu - Film genialny dużo akcji i poruszony ciekawy problem moralny. Opowiada o dwóch braciach, którzy uważają, że zostali wybrani przez Boga do zabijania złych ludzi - to tak w skrócie. Thrillery: Fight Club / Podziemny krąg - to film opowiadający o trzydziestokilkuletnim Jacku, który cierpi na bezsenność. Z tego właśnie powodu zaczyna chodzić na różnego rodzaju spotkania grup wsparcia. Na jednym z nich spotyka Marlę, która podobnie jak on udaje różne choroby tylko po to by być w centrum uwagi. Główny bohater, który jest jednocześnie narratorem, jest znużony swoim dotychczasowym, jałowym życiem. Pewnego dnia w samolocie spotyka Tylera. Napotkany przypadkiem mężczyzna jest w podobnym wieku co Jack, lecz jest od niego o wiele przystojniejszy, bardziej odważny, ma wszystko to, czego zdaje się on nie mieć. Jack nawet nie przeczuwa, że to spotkanie zmieni jego życie na zawsze Horror: Bad Taste / zły smak - na ziemie przybywają kosmici, aby przerobić ludzi na hamburgery do międzygalaktycznej restauracji. Film jest absurdalnie głupi i obrzydliwa i zalicza sie do horrorów klasy "C" w kazdym razie polecam jeżeli komuś sie bardzo nudzi Zapraszam na mojego bloga: http://stavikk.bl... Niepoprawny politycznie! |
| 25.07.2007 20:25 | ||
| ||
Moze Wichry Namietności? Hehehhehe:bigrazz: Dzisiaj jest na polsacie, tak mi sie przypomnialo. E Fajny jest, przypomina ociupine Gutsa i Caskę. Facet odchodzi od babki co go kocha, a potem wraca. No, ale to raczej dla romantyko/dramatyków (fanów) -film z lekka tragiczny... Wiecie, dzisiaj o 21 jakby co:smilewinkgrin: |
| 28.07.2007 22:50 | ||
Postów: 61 Data rejestracji: 07.06.07 Miejscowość: Toruń ![]()
| ||
|
Filmów nie oglądam zbyt wiele, tak samo, jak telewizji. 99% anime. Ew. jakiś dokument czy program, jak to się określa, popularnonaukowy. Od siebie polecam Enemy At The Gates oraz The Boondock Saints. Gdyby ktoś chciał, mogę zapodać częściowo własnymi napisami do tego drugiego. |
| 28.07.2007 22:51 | ||
| ||
|
Ja nie jestem fanem kinematografii, jakoś mnie nie ciągnie jej czar=P, ale zawsze tam coś się oglądnie. Jeżeli lubicie się śmiać: Family Guy<zwłaszcza>, Eryk Viking, obrady sejmu, filmy z Lesli'em Nilsenem Jeżeli lubicie napięcie: Identity<polecam>, Donnie Darko, Imię Róży tzn ekranizację. Oglądałem Identity zanim jeszcze pojawiły się te "czaderskie" filmy z zakończeniami typu: 2h godziny wieowątkowej fabuły , a okazuję się, że nagle coś się dzieję i twoja stara przegrała w dżumandżi, koniec wszyscy w szoku, jest oryginalnie!, żenujące. Mam dziecięcy sentyment <ale tylko sentyment, już ich nie oglądam, naprawdę> do takich produkcji ja Herkules<mój kumpel mówił,że jak zrobią Berserka hollywodzkiego to na pewno zagra Gutsa Kevin Sorbo=P> Power Rangers, Grom w raju<yeah!=P>,Rambo, trochę Star trek i wiele innego badziewia, z którego można się pośmiać=P . Jak mi powiecie, że ich nie oglądaliście to i tak Wam nie uwierzę=P |
| 06.03.2008 01:34 | ||
Postów: 20 Data rejestracji: 26.02.08 Miejscowość: Wrocław/Wiązów Wiek: 23 ![]()
| ||
Skoro o "innym badziewiu" to gorąco polecam Genialny film akcji, wyświetlany niegdyś przez tv Polsat...dam dada dam..."DRUZYNA A" hahaha
http://s8.battlek...f=ODU4OTA2 Wszystkie moje myśli odpływają...Pozostaje tylko rytm uderzeń mojego serca... |
| 06.03.2008 09:23 | ||
Postów: 101 Data rejestracji: 05.12.07 Miejscowość: T-Z Wiek: 19 ![]()
| ||
|
ja tam lubie komedie, przygodowe, horrory: z przygodowych to "piraci z karaibow" i "Władca Pierścieni (boski normalnie)"XD z komedii to hmmmmm: wiekszosc wiec nie bede wymienial xP horror: silent hill
![]() Si Vis Pacem, Para Bellum... ORZEŁ! ORZEŁ!- wierny kibol xD |
| 06.03.2008 10:38 | ||
Postów: 10 Data rejestracji: 18.02.08 Miejscowość: Ciechanów ![]()
| ||
Ja lubie Piratow z Karaibow . No i ostatnio ogladalem Testosteron naprawde genialny film Widzial ktos juz Laids?? Warto zobaczyc??![]() |
| 06.03.2008 23:00 | ||
Postów: 20 Data rejestracji: 26.02.08 Miejscowość: Wrocław/Wiązów Wiek: 23 ![]()
| ||
Oj warto bardzo warto...chocby dla samych tekstów i bardzo dobrej grze aktorów, którzy wyraziscie stworzyli swoje postacie...no i Piotr Adamczyk jako gej - to trzeba zobaczyc ![]() Pardzo polecam dla pary jak i na solo
http://s8.battlek...f=ODU4OTA2 Wszystkie moje myśli odpływają...Pozostaje tylko rytm uderzeń mojego serca... |
| 07.03.2008 15:59 | Edytowane przez LoRg 07.03.2008 16:00 | ||
Postów: 45 Data rejestracji: 20.01.08 Miejscowość: Drelów Wiek: 20 ![]()
| ||
ja polecam Hellsing Ultimate w prawdzie to nie film ale zajebiste anime i naprawde wciaga moze nie tak jak Berserk ale mi sie podoba![]() |
| 10.03.2008 19:02 | ||
Postów: 13 Data rejestracji: 28.02.08 Miejscowość: Gdańsk Wiek: 22 ![]()
| ||
|
Mi bardzo podobają sie filmy na podstawie książek Kinga: Zielona mila - genialne, 1408 - naprawdę niezłe, Skazani na Shawshank - mistrzostwo + wiele innych których tytułów teraz nie pamiętam. Po za tym czasami lubię pooglądać horrory kategorii "Ź" żeby sie troche pośmiać (seria Żywych trupów, Evil Dead i inne |
| 10.03.2008 19:23 | ||
| ||
Zielona mila bomba ja polecam 36 film o francuzkiej policji rozwiniecia tytulu nie pamietam bo ogladalem ten filam chyba pol roku temu Constantine calkiem ciekawy film i jak dla mnie zawsze podobajace sie Ong Bag i Yamakasi . |
| 10.03.2008 23:15 | ||
Postów: 310 Data rejestracji: 16.09.06 Miejscowość: Warszawa Wiek: 26 ![]()
| ||
|
LoRg napisał: jak dla mnie zawsze podobajace sie Ong Bag i Yamakasi Dobrych filmów jest cała masa. W stylu "Ong Bak" polecam zdecydowanie koreańską (o ile mnie pamięć nie myli) produkcję "Fighter in the Wind" o Karate Kyokushin (fantastycznie zrealizowany i piękne sceny walk), a co do "Yamakashi", to bardzo podobną produkcją jest świetna "13 dzielnica".
|
| 10.03.2008 23:51 | ||
| ||
Co do filmów walki to z sentymentem przypominam o serii Kockboxer i innych filmów z Van Damem (ale nie wszystkie )A 13 dzielnica tez mi sie bardzo podobała ^^ http://s8.battlek...f=ODU4OTA2 Wszystkie moje myśli odpływają...Pozostaje tylko rytm uderzeń mojego serca... |
| 11.03.2008 16:58 | ||
Postów: 79 Data rejestracji: 11.11.06 Miejscowość: Kapitol Wiek: 25 ![]()
| ||
jeśli chodzi o kino azjatyckie to polecam filmy Akiry Kurosawy, szczególnie te w których występował Toshiro Mifune a tak pozatym to Azumi całkiem ciekawe, Fearless oraz Hero z Jetem Li, Kung Fu Hustle (fajne sceny walki) a na zakończenie Lik Wong aka Story Of Ricky dość specyficzny film akcji, z hektolitrami rozbryzgiwanej krwi |
| 11.03.2008 19:00 | ||
Postów: 13 Data rejestracji: 01.02.08 Miejscowość: olsztyn Wiek: 20 ![]()
| ||
Klasyki które warto zobaczyć to niewątpliwie na pierwszym miejscu Las Vegas Parano z Johnym deppem( ogólnie rzecz biorąc każdy film z nim jest klasykiem :rol , drugi to myślę ze Memento film nakręcony< żeby nie skłamał w tydzień i leci od końca ciekawy efekt. Do tego grona dodam miły i przyjemny film "300" , a niedługo "meet the spartans" parodia 300 z udziłem grabtej paris hilton roki balbo i takich tam dziwolągów ![]() |
| 11.03.2008 20:14 | ||
| ||
O zapomnialem o 13 dzielnycy takze super jest ong bag 2 niestety nie goladalem jeszcze i yamakasi 2 synowie wiatru czy cos takiego odstaja od pierwszej czesci w sesie negatywnym jak dla mnie:/ kolejny film 300 wspaniala muzyka i jeszcze jeden film pewnie przez wszystkich obejzany gladiator oprawa, muzyka niebo dla ucha i oka polecam jeszcze kelnerow kozacka komedia![]() |
| 11.03.2008 21:17 | ||
| ||
Dobre kino = Old Boy, filmy Tarantino i Scorsese (chyba dobrze napisałem , Efekt Motyla i jeszcze killka, które wymienie jak sobie przypomnę^^
| 12.03.2008 08:40 | ||
Postów: 43 Data rejestracji: 29.09.07 Miejscowość: Hell ![]()
| ||
Nie ma to jak "Equilibrium" , "Zielona Mila" , "Skazani na Shawshank" , "Jestem Legendą" też było fajne . No i oczywiście pare komedii np. "The New Guy" , wszystkie z Eddim Murphym itp. Ah nie zapominając o wszystkich filmach geniusza Luca Besona np. Leon Zawodowiec itp. A i podobał sie mi film "Joanna D'arc" |
| 12.03.2008 21:18 | ||
Postów: 25 Data rejestracji: 01.02.07 Miejscowość: Radzyń Podlaski Wiek: 24 ![]()
| ||
Ja dzis obejrzalem film Pathfinder , moge go polecic wszystkim ludziom lubiacych walke na miecze oraz mroczny klimat (czyli pewnie wiekszosci osobom na tym forum) ![]() |
| 15.03.2008 21:41 | ||
| ||
Jestem po Sweeny Todd`dzie i bardzo go polecam...te muzyczne wstawki...chwilami ciarki przechodzą, a Deppowi bardzo brzytwa pasuje

)

Fajny jest, przypomina ociupine Gutsa i Caskę.
Facet odchodzi od babki co go kocha, a potem wraca. No, ale to raczej dla romantyko/dramatyków (fanów) -film z lekka tragiczny... Wiecie, dzisiaj o 21 jakby co:smilewinkgrin:

Constantine calkiem ciekawy film

kozacka komedia