Witaj na BerserkFan.info - Twoje centrum wiadomości o Berserku.
Nie masz konta? Zarejestruj się zupełnie za darmo!

BerserkFan - Nie liczy się nic poza snami, do których zmierzamy

• Zarejestrowanych: 1191
  • Zalogowanych: 0
  • Gości: 3
  • Artykułów: 28
  • Tematów na forum: 214
  • Komentarzy: 1436
  • Newsów: 97
BerserkFan - Nie liczy się nic poza snami, do których zmierzamy » Różne » Strefa gier
God of War IIII
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się Regulamin Forum FAQ Użytkownicy Dzisiejsze posty Szukaj

Drukuj temat

10.03.2010 19:25
Data rejestracji: 22.02.08
Miejscowość: Prefektura Warszawska

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar bartholomeuc Mężczyzna
Użytkownik
Członek Szturmowców
God of War IIII

niedawno miała miejsce premiera God of War IIII

http://polygamia....War_3.html
tutaj recenzja

http://www.youtub...ZDMpDhdYXw
tutaj macie walkę z bossem [rozmiary Frown] i jego smutny koniec

Czemu założyłem ten temat? Po prostu gra bardzo mi się podoba jako fanowi sieczki/walki z bogami/ napakowanego mrocznego bohatera
Mozna grać w sword of berserk, ale jeśli można pomordować gigantów w iście epickim stylu i w polskiej [Linda jako główny bohater B) ]
wersji językowej to dla mnie wybór jest prosty

img42.imageshack.us/img42/7223/ber.png

11.03.2010 17:26
Data rejestracji: 13.05.09

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Raziel Mężczyzna
Użytkownik
Jastrząb
Z filmów które dałeś to walki z tymi wielkimi bogami robią naprawdę WIELKIE wrażenie. Aż ciężko mi sobie wyobrazić, że cała ta grafa jest w real time.. Niesamowite. Szkoda, że nie mam ps3. heh Miałem okazję grać w Gow na psp. Już na tej maszynce gra wyglądała niesamowicie. A co dopiero ps3. Gra jest baaardzo miodna. Marzy mi się aby ktoś stworzył grę Berserk opartą na tej samej mechanice co Gow. To by było coś pięknego. Smile

11.03.2010 17:27 | Edytowane przez Saladyn 11.03.2010 17:36
Data rejestracji: 06.10.07

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Saladyn
Newsman
Right Hand of God
Premiera ma miejsce 16 Wink W Polsce gra będzie dostępna od 17 marca. Ja już zamówiłem w preorderze ostateczną edycję. Szkoda, że nie mam jeszcze konsoli. Bałem się, że mi wykupią, a jestem wielkim fanem serii.

Ze wszystkich przeciwników zdecydowanie najbardziej podoba mi się Hades. Dobrze, że nie zmienili designu od drugiej części.

Mam wrażenie, że z Berserkiem by to nie wyszło. Od jakiegoś czasu Gutsowi towarzyszy drużyna. Gdyby walczyło się samym Gutsem, to byłoby to trochę mało klimatyczne. Wystarczy wspomnieć o walce z Kelpie czy Daibą. Idealna gra o Berserku musiałaby mieć w sobie kilka gatunków gier (strategię, slashera, RPG, action-adventure) i być PEŁNA filmików objaśniających fabułę.

Nie wiem też dlaczego wszyscy chcą porównywać GoW do DMC. Przygody Dantego to rasowy slasher, liczy się tam styl i ilość combosów. W GoW walka jest znacznie mniej złożona, ale poza nią są zagadki i sporo etapów zręcznościowych.Kratosowi bliżej do trylogii Piasków Czasu czy serii LoK (Soul Reaver!) niż do DMC.

11.03.2010 18:24
Data rejestracji: 20.03.09

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Goku Mężczyzna
Użytkownik
Berserk
http://www.cdacti...cisco.html
Hmmm....Gdzie byłeś, Saladynie?

To ma być podobne do Księcia Persji? Jedynie dla grafiki przecierpię tę grę, nienawidzę bowiem etapów zręcznościowych w grach. Nie od tego one są.

11.03.2010 19:21 | Edytowane przez Saladyn 11.03.2010 20:07

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Saladyn
Newsman
Right Hand of God
Owszem, w GoW jest sporo etapów zręcznościowych. Pamiętam zwłaszcza w jedynce w Wyzwaniu Hadesa były cieniutkie belki i ostrza. Trzeba było na nich balansować i próbować przejść na drugą stronę. Zginąłem tam dziesiątki razy.
W dwójce nie było już takich trudnych momentów.

Gry nie są od etapów zręcznościowych? No popatrz Wink

Tak w ogóle, to zamiast tego słabego filmiku polecam ten. To początek gry, intro i kawałek walki z mini-bossem.

http://www.youtub...3rgcBaI4v8

11.03.2010 21:06
Data rejestracji: 20.04.08

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Sharik Mężczyzna
Użytkownik
Jastrząb
Jak się podjarałem! Znowu czuje to coś jakie dane mi było poczuć po zagraniu w dwójeczkę. Testosteron, brutality FTW <3

W ogóle żal mi się robi jak on maltretuje tych wszystkich brutali. Perseusza szkoda mi najbardziej Smutny

Nie będzie przypadkiem portu na xboxa?

11.03.2010 22:05

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Raziel Mężczyzna
Użytkownik
Jastrząb
Nie ma opcji o portcie na Xboxa. Gow to exclusive na playa. Możesz co najwyżej się pocieszyć Dante's Inferno.

11.03.2010 22:13
Data rejestracji: 10.01.09
Miejscowość: Żnin

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar ErZet Mężczyzna
Użytkownik
Kapitan
Co do etapów zręcznościowych to w Soul Reaverach dostawałem ataków szału jak nie mogłem gdzieś wskoczyć itp.
Ale to nie zmienia faktu, że seria LoK, a w szczególności przygody Raziela są bliskie memu sercu.
Co do GoW to jak zwykle robi wrażenie Pfft

11.03.2010 22:18

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Saladyn
Newsman
Right Hand of God
Perseusza? Z dwójki? Mnie w poprzednich częściach nikogo nie było szkoda. Ci wszyscy herosi to cwaniaczki i osły.

Tezeusz ciągle wyśmiewał Kratosa i nie zgodził się go przepuścić.
Perseusz postanowił zabić Kratosa dla chwały.
Ikar... był świrem.
Może trochę szkoda mi było żołnierza, który prosił o pomoc, a Kratos "skrócił jego cierpienia" zanosząc go na pas transmisyjny.

W trójce jest kolejny słynny heros, pod którego głos podkłada Kevin Sorbo. Część powinna się już domyślić o jakiego bohatera chodziWink

11.03.2010 23:01
Data rejestracji: 20.04.08

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Sharik Mężczyzna
Użytkownik
Jastrząb
Pff, powód nie jest ważny. Kratos to tez pipka vengeance'owa. Po prostu jak już są tacy zmasakrowani, nie widać różnicy gdzie mają przód a gdzie tył, wtedy przypominają takie małe milusie kotki. ;[

Pominąłeś Jazona. Ale on i jego argonauci nie dożyli spotkania z Kratosem. Z wyjątkiem tego jednego, o którym wspomniałeś. Pojechali po herosie maksymalnie xD

W trójce jest kolejny słynny heros, pod którego głos podkłada Kevin Sorbo. Część powinna się już domyślić o jakiego bohatera chodzi

Lulz Pfft

Nie ma opcji o portcie na Xboxa. Gow to exclusive na playa. Możesz co najwyżej się pocieszyć Dante's Inferno.

Sikam na Dantego w takim stylu :[

12.03.2010 00:58
Data rejestracji: 05.02.08
Miejscowość: Legionowo

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Wojda Mężczyzna
Użytkownik
Członek Szturmowców
Ja też nie mogę doczekać się GOW3 w sklepach.Jeszcze nie zamówiłem, ale mam to zrobić lada dzięń.
Na razie (w środę) zakupiłem GOW collection i mam zamiar przejść przed wyjściem trójki.
A jak myślicie którą wersję językową lepiej wybrać? Zastanawiam się czy w polskiej wersji gra nie straci trochę klimatu. Po przejściu poprzednich części wiadomo jak brzmi głos Kratosa i nawet jeśli dubbing będzie bardzo dobry, to i tak bedzie wiadomo, że to nie to.

12.03.2010 14:17 | Edytowane przez bartholomeuc 12.03.2010 14:18
Data rejestracji: 22.02.08
Miejscowość: Prefektura Warszawska

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar bartholomeuc Mężczyzna
Użytkownik
Członek Szturmowców
Mi podoba się bardzo Kratos w wykonaniu Lindy tylko nie ma za bardzo próbek
jeszcze

Śmierć mam we krwi >: (

img42.imageshack.us/img42/7223/ber.png

12.03.2010 18:23

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Saladyn
Newsman
Right Hand of God
Filmik porównujący polskie głosy i angielskie. Właściwie brak spoilerów, scenka sprzed walki z jednym z bossów (pokazany już był w intrze).

http://www.youtub...r_embedded

O ile boss ma głos OK, tak Linda na Kratosa mi nie pasuje.

12.03.2010 21:07

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Raziel Mężczyzna
Użytkownik
Jastrząb
Jak pierwszy raz usłyszałem, że Linda podłoży głos pod Kratosa to byłem źle nastawiony do tego pomysłu. Ciężko mi było sobie wyobrazić jego głos jakoi Kratosa nawet pomimo tego, że jest kojarzony jako twardziel polskiego kina. Kratos to coś innego. Linda to dla mnie typ taki bardziej gangsterski, a bóg wojny? Cóż, sami wiecie jaki jest. Smile Jednak widząc efekt końcowy to muszę powiedzieć, że Pan Bogusław się bardzo postarał (czasami tylko mam wrażenie jakby Kratos miał się za chwile załamać). Co prawda nie jest to taki super wypas jak wersja ang. ale już wypas to to jest. Smile Pod Herkulesa podkłada głos Michał Żebrowski, który moim zdaniem wypadł szlachetniej w porównaniu do ang wersji.

12.03.2010 21:18

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Saladyn
Newsman
Right Hand of God
W angielskiej głos podkłada Kevin Sorbo, "prawdziwy" Herkules Wink W ogóle, w tej części jest sporo humoru. Scenka, którą wkleiłem jest całkiem zabawna jeśli ktoś orientuje się w mitologicznych dwunastu pracach. Mnie rozbawiło, jak żalił się, że kiedy Kratos został bogiem wojny, to go wysłano po jabłko Wink

13.03.2010 10:20
Data rejestracji: 26.07.09
Miejscowość: Żywiec

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Rapez Mężczyzna
Użytkownik
Jastrząb
Jak lubicie naparzac sie z mobami dużych rozmiarów to polecam wam gierke Shadow of Colossus.. Gra jest naprawde świetna ale jest niestety tylko na PS2 Smutny http://www.youtub...3xbhz2il5M

A co do God of War 3 to z chęciom bym zagrał ale niestety niemam PS3 Smutny Pograłbym chociaż w 1 albo 2 ale też PS2 mi się ostatnio zepsuło ^^

13.03.2010 11:03
Data rejestracji: 05.08.08

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Arusiek Mężczyzna
Użytkownik
Biały Jastrząb
Mnie tylko szkoda,że God of War nigdy żadnego na kompie nie zobaczymy -.- A zagrał bym z przyjemnością bo co tu dużo mówić historia fajna. Jednak w 3 część to już z napisami bym wolał zagrać....synchronizacja głosu z ruchem wargi troszkę kuleje. No i Linda ciutkę mi nie pasuje. Za to Herkules lepiej nasz brzmi od oryginału ^^ No i rozmowa świetna Pfft

"Cierpienie,które odczuwamy w sobie, wypłynie na powierzchnię i unicestwi ludzi"

13.03.2010 11:24

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Saladyn
Newsman
Right Hand of God
Nie znacie się Wink Żebrowski niech lepiej wraca do Wiedźmina Wink
SotC to zupełnie inny rodzaj gry z zupełnie innym klimatem i nigdy bym jej nie postawił obok God of War.
Co do lokalizacji trzeciej części, to istnieje możliwość wyboru spolszczenia kinowego (angielskie głosy, polskie napisy).

Nie mam jeszcze PS3, dlatego oglądam wszystko jak leci. Mam zamiar kupić za jakiś miesiąc lub dwa. Do tego czasu i tak obejrzę grę na YT, więc spoilery nie są mi groźne.

http://www.youtub...mingHD#p/u przechodzi całą grę, bardzo dobra jakość.

13.03.2010 13:09
Data rejestracji: 20.03.09

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Goku Mężczyzna
Użytkownik
Berserk
Ym... A teraz powiedz mi, po cóż chcesz obejżeć grę, skoro możesz w nią sam pograć? Zero zaskoczenia i innych tego typu kwestii, co dla mnei chyba jest najlepsze. Na przykład, jak się grało w Modern Warfare 1 i 2 to zaskoczenie było na co trzecim moim kroku.

13.03.2010 14:31

Poziom ostrzeżeń 0
Awatar Saladyn
Newsman
Right Hand of God
Nie mam jeszcze PS3. Zanim sobie kupię, to GoW III wyjdzie i na YT pojawi się pełno filmików. To jedna z moich ulubionych serii, więc nie będę w stanie wytrzymać ponad miesiąc bez sprawdzenia bossów czy zakończenia.

To tak jakbym miał nie przeczytać nowego epizodu Berserka gdy wyjdzie. Nie da rady.

Opcje

Przeskocz do forum:
Wszelkie prawa zastrzeżone przez BerserkFan.info 2010 - CMS: Php-Fusion 7 Projekt graficzny: Sk8s Kodowanie: Seba0p